Wat kunnen wij sporters bieden?

Niet alleen de topsporters komen bij een sportdiëtist, er zijn ook veel ‘amateur’ sporters die begeleiding in hun voeding nodig hebben. 

 

Veel sporters hebben last van verzuring, spierpijn, vermoeidheid, hoofdpijn en maag-darm klachten. Op voedingsgebied zijn er nog veel dingen op te lossen én valt er nog veel winst te bereiken.

Je bent als sporter altijd bezig met (de kwaliteit van) van je spullen, ‘heb ik het juiste merk van mijn schoenen/tennisracket/kleding’. Maar het ontbreekt hem vaak nét aan de juiste kennis over voeding en om die ook op de goede manier toe te passen tijdens het sporten. 

 

De onderwerpen die veel worden besproken zijn:

- herstelvoeding

- Eiwitten

- Koolhydraat timing

- Sportdranken

- Welke tussendoortjes kan ik het beste nemen?

 

Herken jij jezelf hierin? Meld je dan hier aan voor een intake gesprek. 

 

Sportclubs

De sportdiëtist kan langskomen bij u op de club om een presentatie te geven over voeding en vocht rondom inspanning of over een ander gewenst onderwerp. Ook kunnen we bijvoorbeeld 1 keer per kwartaal langskomen om een huidplooimeting of meting van de lichaamssamenstelling te doen onder de sporters. Ook is het mogelijk dat er individueel advies wordt gegeven voor die sporters die dat wensen.

 

De huidplooimeting

Een huidplooimeting biedt de mogelijkheid om naast een lichaamsanalyse via de weegschaal een lichaamstype te beoordelen. En dit te vergelijken in verschillende periodes in het jaar. Na een winter of zomerstop, vlak voor een toernooi of op het hoogtepunt van het seizoen. 

Zo krijg je goed inzicht in je eigen lijf en leer je meer over je perfecte lichaamssamenstelling. 

 

Een huidplooimeting kost € 45 en zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen. 

Meld je hier aan voor een huidplooimeting. En vermeld bij de opmerkingen dat het gaat om een huidplooimeting.